FOTO: Štyri dobré správy pre Dubničanov. Aha, čo všetko mesto chystá v tomto roku


FOTO: Štyri dobré správy pre Dubničanov. Aha, čo všetko mesto chystá v tomto roku
Galéria: 7 fotiek
Foto: archív mesto Dubnica nad Váhom

Vedenie mesta Dubnica nad Váhom pripravuje viacero významných investícií. Potom, ako vlani zrekonštruovali centrálnu plochu Námestia Matice slovenskej a podarilo sa rozbehnúť ďalšie veľké akcie, ako napríklad obnovu pamiatkového objektu Záhradníkovho domu, mesto sa chystá v rozvoji pokračovať.

„Rok 2024 nebude iný. Mesto spustilo práce na ďalších významných projektoch, ktoré zvýšia komfort a kvalitu života obyvateľov Dubnice nad Váhom,“ informoval hovorca primátora mesta Ľubomír Bobák.

Rozsiahlou rekonštrukciou prejde ulica Československej armády. Tu sa upravia jazdné pruhy, ktoré budú mať dohromady 6 metrov. „Pribudnú tiež pozdĺžne parkovacie miesta v počte 29, ktoré nebudú zasahovať do šírky vozovky. Toto riešenie zvýši komfort a bezpečnosť cestnej premávky a, naopak, zníži riziko kolíznych situácií,“ doplnil Ľ. Bobák.

Ulica bude bezpečnejšia aj pre chodcov, pretože tu pribudne nový chodník široký 1,75 metra a moderné verejné osvetlenie. „Nachádza sa tu veľké množstvo inžinierskych sietí, ktoré nás značne obmedzujú, neočakávame však žiadny dopad na plánovaný termín dokončenia,“ povedal pre mesto zástupca zhotoviteľa Mário Mesiarik.


Mesto zároveň prichádza aj s dobrou správou pre cyklistov. Na ulici Československej armády vybuduje 250-metrový cyklochodník. Ten bude bezpečne oddelený od motorovej dopravy. Vytvorený úsek bude následne zaradený do siete plánovaných cyklotrás v meste. „Investičná akcia na ulici Československej armády je financovaná z rozpočtu mesta v sume približne 220 tisíc eur s DPH,“ povedal Peter Wolf, primátor mesta Dubnica nad Váhom.

Viacero noviniek je pripravených aj pre obyvateľov sídliska Pod kaštieľom, v okolí bytových domov 645 a 642. Mesto si na túto investičnú akciu vyčlenilo v rozpočte viac ako 244 tisíc eur s DPH. „V rámci nej budú existujúce parkovacie plochy parkovísk upravené na samovsakovacie s použitím ekodlažby, vodičov motorových vozidiel poteší aj nový asfaltový povrch na komunikácii. Chodci zas ocenia nový chodník a bonusom bude dispozične upravené parkovisko s novými parkovacími miestami,“ upresnil Ľ. Bobák.

Reorganizáciou parkovacích miest a úpravou komunikácie bude 19 parkovacích miest doplnených o ďalšie 4 nové parkovacie miesta. Obyvatelia tohto sídliska čakali na túto investičnú akciu už dlhú dobu. Konečne sme mohli pristúpiť k realizácii a verím, že ide o dobrú správu nielen pre tých, ktorí na tomto sídlisku žijú, ale aj všetkých, ktorí sa budú v tejto lokalite pohybovať,“ uviedol primátor.

Ten doplnil, že aj na sídlisku Centrum II pri bytových domoch 95 až 100 mesto plánuje rozšírenie parkovacích kapacít o dvadsať nových parkovacích miest. Zároveň obnovia aj prístup k nim.
Všetky spomenuté investičné akcie by podľa plánov mali byť dokončené a odovzdané do užívania už v priebehu leta tohto roku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu