Obyvateľov najväčšieho trenčianskeho sídliska čakajú obmedzenia. Tie ich potrápia niekoľko mesiacov


Foto: Obyvateľov najväčšieho trenčianskeho sídliska čakajú obmedzenia. Tie ich potrápia niekoľko mesiacov Foto: ilustračné foto archív pixabay

Na Juhu obnovia plynovod. Informovalo o tom mesto Trenčín na svojich stránkach s tým, že už v budúcom týždni začnú plynári s rekonštrukciou svojich sietí. Konkrétne na Ulici J. Halašu, Západná a ich okolí. „Práce sa viac – menej budú týkať celej hornej časti sídliska Juh od Ulice generála Svobodu. Postupovať budú po etapách a ukončené by mali byť do konca septembra 2024,“ upresnilo mesto.

Ako trenčianska samospráva zdôraznila, prevažná časť výkopov sa dotkne zelene. „Cesty a chodníky budú prednostne „pretláčané“. Začne sa práve „pretláčaním“ vozovky na Ulici generála Svobodu, cesta zostane prejazdná, no vodičom tu odporúčame zvýšiť opatrnosť,“ upozornilo mesto.

„Na Ulici L. Novomeského, pred prevádzkou Brooklyn vedie trasa plynovodu popod parkovacie miesta. Tie budú na nevyhnutný čas obmedzené. Na Ulici J. Halašu treba tiež počítať s obmedzeniami, čo sa týka parkovacích miest. V jednotlivých úsekoch budú výkopy označené prenosným dopravným značením tak, aby bola zabezpečená plynulosť cestnej premávky, ale aj bezpečnosť všetkých jej účastníkov, vrátene chodcov,“ doplnilo mesto s tým, že v areáli Základnej školy na Novomeského ulici budú plynári pracovať počas letných prázdnin.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu