FOTO: Plynári, vodári a mesto v akcii. Ulicu generála Goliana v Trenčíne čakajú veľké rekonštrukcie


FOTO: Plynári, vodári a mesto v akcii. Ulicu generála Goliana v Trenčíne čakajú veľké rekonštrukcie
Galéria: 3 fotky
Foto: archív mesto Trenčín

Na Ulici generála Goliana sa vystriedajú viaceré investičné akcie. Po plynároch sa do prác na nej pustia vodári a celé to uzavrie mesto. Ulica bude mať nové siete a povrchy a ich výsledkom bude zrekonštrované plynové vedenie, obnovený verejný vodovod, opravené kanalizačné potrubie a napokon nový povrch cesty a chodníkov.

Práce začnú už onedlho. „V polovici marca začnú smerom od zimného štadióna po etapách rekonštruovať svoje siete plynári. Počas prác treba počítať s čiastočným obmedzením parkovania v krátkych úsekoch,“ upresnilo mesto na svojich stránkach s tým, že po plynároch opravia kanalizačné potrubie bezvýkopovou technológiou Trenčianske vodárne a kanalizácie. Tie si podľa vyjadrenia mesta už zabezpečujú prípravné a reprofilačné práce.

Mesto doplnilo, že s prácami na oprave kanalizačných šácht budú postupovať po etapách a na nevyhnutný čas bude aj v tomto prípade v niektorých úsekoch obmedzené parkovanie. „Ak všetko pôjde bez omeškania, práce na plynovom i kanalizačnom potrubí by mohli byť ukončené začiatkom apríla,“ avizovala radnica.

Následne budú vodári rekonštruovať vodovod formou rozkopávky. „Aj počas týchto prác bude jednosmerná Ulica generála Goliana prejazdná, s obmedzením sa počíta len z hľadiska parkovania, vždy však len v dotknutých úsekoch,“ uviedlo mesto a dodalo, že pravdepodobne v máji by sa na záver mala realizovať mestská investičná akcia, ktorá zabezpečí nové povrchy komunikácií, cesty i chodníkov v celej dĺžke ulice.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu