FOTO: Ruky, nohy im dolámať. Hnus, čo nechali nespratníci na ceste k priehrade!


FOTO: Ruky, nohy im dolámať. Hnus, čo nechali nespratníci na ceste k priehrade!
Galéria: 11 fotiek
Foto: archív obec Trenčianske Jastrabie

Ľudia z obce Trenčianske Jastrabie sa už nemohli pozerať na to, aký neporiadok sa hromadil pri ceste k priehrade. Vyhrnuli si preto rukávy a pustili sa do čistenie okolia.

„Dnes sme sa zišli opäť pri skvelej veci. Nakoľko nám od rána pršalo, nás to však nezastavilo a na moje prekvapenie napriek počasiu čakali občania odhodlaní ísť zbierať skvosty, ktoré zanechali vandali popri ceste smerom na priehradu,“ informoval na stránke obce Trenčianske Jastrabie na sociálnej sieti starosta Marek Brožek.

Ten skonštatoval, že vďaka hojnému počtu ochotných ľudí im šlo zbieranie odpadu veľmi rýchlo a po viac ako hodine prehrabávnia kríkov popri ceste nazbierali polovicu traktorovej vlečky. „Našli sme pneumatiky, sklo, azbest, zasúvacie dvere a dokonca aj televízor,“ upresnil starosta.

Ten sa poďakoval ľuďom, ktorí pridali ruku k dielu, ale aj tým, ktorí pravidelne pri prechádzke zbierajú odpad, ktorý sem navláčili nespratníci. „Skúsili sme pilotný projekt u nás, ktorý dopadol veľmi pozitívne a určite budeme pokračovať. Na záver sme sa stretli na priehrade pri teplom čaji s občanmi Svinnej, s ktorými sme dnešnú akciu zdieľali a utužili tak spoluprácu so susedmi, s ktorými sme partneri v rámci eurofondovej výzvy,“ uzavrel starosta obce.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu