FOTO: Župa predstavila nový projekt. Bicyklom sa budete môcť dostať z Trenčianskeho hradu na hrad Brumov


FOTO: Župa predstavila nový projekt. Bicyklom sa budete môcť dostať z Trenčianskeho hradu na hrad Brumov
Galéria: 11 fotiek
Foto: tsk.sk

Projekt BEVLAVA úspešne prepája cyklotrasy vybudované na slovenskej aj českej strane hraníc. Po dokončení všetkých úsekov sa na bicykli budete môcť pohodlne a bezpečne dostať z Trenčianskeho hradu až po českú zrúcaninu hradu Brumov.

Z Trenčianskeho hradu sa cyklisti odvezú až do Nemšovej po cyklotrase vybudovanej v rámci projektu Na bicykli po stopách histórie. Ide o dlhodobo najobľúbenejšiu krajskú cyklotrasu, na ktorej sčítače zaregistrovali počas uplynulého roku viac ako 228-tisíc jázd bicyklom,“ uviedla župa na webe.

Kraj tiež nechal v minulom roku opraviť nevyhovujúci povrch na lávkach, vedúcich ponad rieky Vlára a Súčanka. V meste Nemšová v okrese Trenčín táto cyklotrasa nadväzuje na spomínanú cyklotrasu BEVLAVA.

Aj za hranicami sa BEVLAVA teší veľkej obľube – sčítač cyklistov v Brumove-Bylniciach zaregistroval za rok 2023 vyše 84-tisíc jázd.



Česi intenzívne pracujú na dobudovaní úsekov v katastri obce Svatý Štěpán, prvý bude odovzdaný už na jar tohto roka, na druhom prebieha stavebné konanie a vysporiadanie pozemkov.

K pohodlnému prepojeniu cyklotrás chýba ešte 300-metrový úsek v katastri obce Sidonie, no tento úsek je zatiaľ možné bezpečne prejsť po existujúcej nespevnenej komunikácii.

Na cyklotrasu BEVLAVA sa v budúcnosti plánuje napojiť aj Združenie obcí Púchovskej doliny. Plánovaná cyklotrasa by začínala v Púchove, kde by sa napojila na župnú Vážsku cyklomagistrálu a končila by v obci Střelná. Takýmto prepojením by vznikol unikátny medzinárodný cyklistický okruh dlhý približne 80 kilometrov,“ prezradila trenčianska župa.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu