FOTO: Prírodná galéria v Púchove už roky teší deti aj dospelých. Pozrite sa, čo je tam nové


FOTO: Prírodná galéria v Púchove už roky teší deti aj dospelých. Pozrite sa, čo je tam nové
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Púchov - oficiálna stránka

Ulicu Obrancov mieru v Púchove zdobí už od roku 2015 prírodná galéria, ktorú obdivujú najmä deti navštevujúce dve neďaleké školy. Medzi stálu exteriérovú inštaláciu miestneho umelca Jozefa Duháčka teraz pribudli nové makety známych budov a motívy zamerané na športy v meste.

Púchov, naše mesto možno vnímať ako názov celej inštalácie, nápis aktuálne pribudol aj k ďalším novým kúskom - maketám vily v Púchove, chalupy na Lazoch pod Makytou či pôvodnej železničnej stanice v Púchove. Nechýba ani veselý vláčik a známe postavičky z detských rozprávok,“ prezradilo mesto na sociálnej sieti.

Okolie sa snaží J. Duháček udržiavať čisté, rovnako aj susedia a všetci okoloidúci, ktorí sa pri dielach pristavujú. Pravidelne sa tam kosí tráva a zametajú nečistoty.

Vždy sa snažím vytvoriť niečo nové, zaujímavé. Teraz som sa zameral na Púchov, naše mesto, aby to bolo viditeľné. Taktiež na športy, ktoré sú v Púchove a na ďalšie drobné budovy. Snažím sa, aby v prírodnej galérii bolo niečo pre malé deti, i tie väčšie alebo žiakov, ako aj pre dospelých a starších ľudí. Je tu obsiahnuté všetko tak, aby mladí ľudia poznali aj kúsok histórie mesta a spoznali budovy, ktoré už boli v meste zbúrané. Starším ľuďom to naopak pripomína mladosť,” uviedol J. Duháček. 


Pán Duháček vyzdvihol, že denne ozdobenou ulicou prejdú desiatky detí a žiakov, no neodhodia ani papierik. Pravidelne ho zdravia a teší ho, že ich vystavené veci zaujímajú a vždy ich rád obdaruje niektorými panáčikmi zo zbierky.

Teším sa každej aktivite, ktorá vychádza zo strany občanov, ktorí sa sami pričinia o zveľadenie verejného priestranstva alebo priestranstva ich priľahlého okolia, bývania. Toto je krásny príklad zatraktívnenia celého priestoru nielen pre seba, ale aj pre ostatných,” doplnila primátorka Katarína Heneková. 


 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu