Svet futbalu prišiel o popredného trénera. Anton Görog pôsobil aj v kluboch pri Prievidzi


Foto: Svet futbalu prišiel o popredného trénera. Anton Görog pôsobil aj v kluboch pri Prievidzi

Vo veku 67 rokov zomrel Ing. Anton Görög, popredná osobnosť futbalových súťaží. Správu o úmrtí rodáka z obce Zemianske Kostoľany priniesol futbalový klub Fomat Martin prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Anton Görög svoju hráčsku kariéru odštartoval nástupom na Strednú priemyselnú školu v Martine, kedy sa stal súčasťou klubu Strojárne Martin.

„Jeho trénerská kariéra začala už v roku 1995, kedy začal trénovať druholigový dorast v FK ZTS Martin a zároveň bol vtedy ešte stále aktívnym hráčom. Takáto situácia nastala aj v niekoľkých ďalších futbalových kluboch, ktoré trénoval a buď bol tzv. hrajúcim trénerom, alebo bol popri trénovaní v tomto klube stále aktívnym hráčom iného klubu,“ spresňuje vedenie klubu Fomat Martin.

Anton Görög bol držiteľom trénerskej licencie UEFA B. Vedeniu mužstiev v rôznych kluboch sa venoval 28 rokov. Pôsobil v kluboch FK Nitrianske Pravno, FK Dražkovce, FC Lokomotíva Vrútky, FK Trebostovo, FK Turčianska Štiavnička, FK Valča, FK Belá-Dulice, MŠK Fomat Martin B, Turčianske Kľačany, Dynamo Príbovce, MFK Turčianske Teplice či Slovan Bystrička.

„Popri hráčskej a trénerskej kariére sa zúčastňoval aj ďalších futbalovo spoločenských, výročných a slávnostných akcií, napr. Jačianskeho memoriál, rôznych turnajov a zápasov, na ktorých sa rád stretával s bývalými spoluhráčmi, protihráčmi a aj s hráčmi, ktorých trénoval. Odpočívajte v pokoji, pán tréner,“ dodal klub na záver a rodine i blízkym trénera zároveň vyjadril úprimnú sústrasť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu