Štvrtkový protest farmárov. Mesto Dubnica nad Váhom upozorňuje na dočasne zablokovanú štátnu cestu I/61


Foto: Štvrtkový protest farmárov. Mesto Dubnica nad Váhom upozorňuje na dočasne zablokovanú štátnu cestu I/61 Foto: ilustračné foto archív Polícia SR-Trenčiansky kraj

Mesto Dubnica na svojich stránkach upozornilo na zajtrajší plánovaný protest poľnohospodárov.Protest sa uskutoční vo štvrtok 22. februára 2024 v čase od 9.00 h do 15.00 hodiny, so začiatkom v obci Pruské. Približne stovka poľnohospodárskej techniky bude prechádzať po štátnej ceste I/61 aj v rámci Dubnice nad Váhom,“ uverejnilo mesto s tým, že v Dubnici nad Váhom by mala byť kolóna približne o 9.30 hodine.


Ako mesto ďalej uviedlo, v uvedenom čase bude približne na hodinu blokovaný hlavný ťah – štátna cesta I/61. Odborný referent dopravy, civilnej ochrany a obrany Miroslav Faltejsek sa pre mesto vyjadril, že podľa informácií zvolávateľa protestu príde kolóna v smere od Ilavy a cez Dubnicu nad Váhom pôjde po štátnej ceste cez kruhový objazd až po koniec mesta v smere na Trenčín, kde sa protestujúci farmári otočia na kruhovej križovatke pri čerpacej stanici a odídu rovnakou trasou, akou prídu, teda opäť v smere na Ilavu.

M. Faltejsek zároveň zdôraznil, že blokovaný bude aj prístup na štátnu cestu z priľahlých miestnych komunikácií. „Vodiči motorových vozidiel môžu v uvedenom čas využiť miestne komunikácie a iné východy z mesta, napr. cez Kolačín či Bolešov. Koordináciu a dopravnú situáciu bude zabezpečovať štátna polícia,“ uzavrelo vedenie mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu