Rodený Trenčan má úspešnú očnú kliniku v Berlíne, vyvinul aj kvapky na suché oči


Foto: Rodený Trenčan má úspešnú očnú kliniku v Berlíne, vyvinul aj kvapky na suché oči Foto: trusted-view.de

Úspešný Trenčan Ľuboš Fraňo má v centre Berlína vychytenú očnú kliniku, ktorá sa špecializuje na viacero porúch zraku a jeho prevenciu.

Ľuboš Fraňo tiež vyvinul kvapky na suché oči, ktoré majú úspech po celom svete. Budova jeho očnej kliniky stojí neďaleko radnice v Schönebergu, v jej priestoroch sa skrýva špičková technika.

Súčasťou práce slovenského očného lekára v Berlíne je okrem pôsobenia v klinike aj vývoj prípravkov pre starostlivosť o zrak. Doktor Fraňo spolupracuje vo svojej praxi s renomovanými vedeckými laboratóriami v celej Európe.

Asi 80 percent informácií denne dostávame cez oči a všetci sa starajú o svoju pleť, o svoje vlasy, o svoje fúzy, a tak ďalej. A málokto sa stará o oči. V dnešnej dobe, ktorá je veľmi digitalizovaná, že každý človek pracuje s nejakým monitorom. Už mobil je vlastne monitor, takže je veľmi dôležitá starostlivosť o oči,“ zdôraznil doktor Fraňo pre portál spravy.rtvs.sk.


So Slovenskom ho spájajú projekty, cez ktoré prináša slovenskú kultúru do Nemecka. Napríklad vystúpenie súboru Trenčan na Europafeste, zaslanie počítačov do jeho bývalej základnej školy v Trenčíne či podporovanie nadácie Dobrý anjel.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu