Trenčiansky zimný štadión opäť v prevádzke. Vážnu poruchu sa podarilo odstrániť


Foto: Trenčiansky zimný štadión opäť v prevádzke. Vážnu poruchu sa podarilo odstrániť Foto: archív mesto Trenčín

Obrovský šok zažili v piatok popoludní fanúšikovia hokeja, ktorí prišli na trenčiansky zimný štadión. Extraligový duel, v ktorom mali hokejisti Trenčína hostiť súpera z Michaloviec, musel byť zrušený. Informovalo o mesto na svojich stránkach, s tým, že sa tak stalo tesne pred jeho začiatkom.

Ako mesto ozrejmilo, dôvodom bola technická porucha na systéme chladenia, zapríčinená „únavou materiálu“. „V jej dôsledku došlo k úniku čpavku. Po zásahu hasičov a riadnom odvetraní priestoru štadióna privolaná špecializovaná firma poruchu odstránila,“ upresnila samospráva.

„Zimný štadión Pavla Demitru je po odstránení vážnej technickej poruchy opäť pripravený otvoriť brány pre športovcov i divákov,“ uviedlo mesto a vyslovilo slová vďaky predovšetkým fanúšikom, ktorí rešpektovali pokyny usporiadateľskej služby a disciplinovane opustili štadión a rovnako aj hráčom oboch mužstiev, ktorí bez zaváhania odišli zo štadióna.


„Vďaka patrí aj HK Dukla Trenčín, ktorý ako organizátor športového podujatia zvládol evakuáciu fanúšikov bezodkladne, v pokoji a bez problémov. Za spoluprácu a profesionalitu ďakujeme príslušníkom Hasičského a záchranného zboru Slovenskej republiky  v Trenčíne, Policajného zboru Slovenskej republiky v Trenčíne i príslušníkom Mestskej polície Trenčín. Situácia, ktorá vznikla nás mrzí, no, žiaľ, nedala sa predvídať,“ uzavrelo mesto.

Ako uviedol začiatkom minulého roku Fond na podporu športu na svojich stránkach, v roku 2018 získalo mesto Trenčín vo výzve Slovenského zväzu ľadového hokeja dotáciu vyše 535-tisíc eur, ďalších takmer 132-tisíc eur zaplatilo zo svojho rozpočtu.

„Mohli sa tak uskutočniť práce na obnove vyše 20-ročného chladiarenského zariadenia, vrátane rozvodov. Divácke tribúny, vstupnú halu, chodbu a šatňu hostí na zimnom štadióne vynovili v roku 2019. Na rekonštrukciu prispela miliónovou dotáciou Vláda Slovenskej republiky. Zvyšných vyše 120-tisíc eur doplatilo mesto zo svojho rozpočtu. V zatiaľ poslednej - tretej fáze - mesto rekonštruovalo opláštenie strechy,“ upresnil fond s tým, investície do rekonštrukcie Zimného štadióna Pavla Demitru boli do februára 2023 spolu 5,22 milióna eur, z toho z rozpočtu mesta Trenčín išlo viac ako 2,54 milióna eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu