Vodiči v Trenčíne porušujú pravidlá cestnej premávky: Pripravte sa na častejšie policajné kontroly


Foto: Vodiči v Trenčíne porušujú pravidlá cestnej premávky: Pripravte sa na častejšie policajné kontroly Foto: parkovanietrencin.sk

Na Veľkomoravskej ulici v Trenčíne budú pre zabezpečenie poriadku častejšie kontroly mestskej polície. Vodiči v danom úseku parkujú v jednom jazdnom pruhu, čím porušujú pravidlá cestnej premávky, a preto tam dochádza ku kolíznym situáciám.

Na časti ulice Veľkomoravská začali vodiči parkovať v jednom jazdnom pruhu, pričom na prejazd neostávala potrebná šírka. Ide o časť ulice, ktorá v minulosti bola súčasťou dnes už zbúraného futbalového areálu. Napojená je okruhovou križovatkou na ulicu Odevná,“ upresnilo mesto na webe.

Uvedený úsek sa tak stáva akoby jednosmerným a dve oproti idúce vozidlá majú problém vyhnúť sa, a tak vznikajú kolízie. Situáciu aj na podnet občanov rieši mestská polícia, ktorá pri kontrolách zaznamenala viacero priestupkov.


Mesto upozorňuje vodičov na paragraf 23 ods. 1 zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke:

Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu