Pri 52-ročnom vodičovi stáli všetci svätí. Potom, čo si na chvíľu zdriemol, ho čakal nepríjemný budíček


Foto: Pri 52-ročnom vodičovi stáli všetci svätí. Potom, čo si na chvíľu zdriemol, ho čakal nepríjemný budíček
Galéria: 9 fotiek
Foto: archív Polícia SR-Trenčiansky kraj

O veľkom šťastí môže hovoriť 52-ročný vodič, ktorý na diaľnici D1 v smere na Žilinu v dôsledku únavy dostal mikrospánok a pravou prednou časťou svojho vozidla narazil do návesu pred ním idúceho kamióna.

„Dňa 15. februára, krátko pred pol ôsmou hodinou ráno bola ohlásená dopravná nehoda osobného a nákladného motorového vozidla, ktorá sa stala na 118 km diaľnice D1 v smere na Trenčín,“ informoval Marián Petrík z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne s tým, že na zásah boli vyslaní traja príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Nového Mesta na Váhom s jedným kusom techniky.

„Po príchode hasičov na ohlásené miesto bolo prvotným prieskumom zistené, že v dôsledku nárazu osobného automobilu do zadnej časti návesu kamióna sa zranili tri osoby. Všetci účastníci udalosti sa nachádzali mimo vozidiel. Z osobného vozidla, ktoré čiastočne blokovalo pravý jazdný pruh unikali prevádzkové kvapaliny,“ doplnil M. Petrík.

Vodiči oboch vozidiel boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom merania. Polícia apelovala na vodičov, aby nepodceňovali únavu za volantom. „V prípade, ak sa cítite unavení, ospalí alebo zaznamenávate akékoľvek príznaky mikrospánku, urobte si prestávku a oddýchnite si predtým ako pokračujete v jazde. Nezabúdajte, že aj krátka prestávka môže urobiť veľký rozdiel,“ dodala polícia na záver.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu