FOTO: Netradičná módna prehliadka. Študentov z Púchova a Trenčína spája technika aj láska k móde


FOTO: Netradičná módna prehliadka. Študentov z Púchova a Trenčína spája technika aj láska k móde
Galéria: 33 fotiek
Foto: tsk.sk

Spojenú školu Ivana Krasku v Púchove spája s Trenčianskou univerzitou Alexandra Dubčeka v Trenčíne nielen spoločný stredoškolsko-vysokoškolský projekt EDUTECH, ale tiež prepájanie svetu techniky s kreativitou.

Fakulta priemyselných technológií Trenčianskej univerzity A. Dubčeka sídli v Púchove. Jej študenti spolu so žiakmi Spojenej školy Púchov z odboru Styling a marketing už niekoľko rokov pripravujú spoločnú módnu prehliadku.

Tohtoročná prehliadka mala názov fashion.skLO, ktorej cieľom bolo priniesť divákom nový pohľad na rôzne materiály a ich využitie v módnom priemysle.

Ak sa bežné veci robia s vášňou, elánom a trochou kreativity, môžu vzniknúť krásne veci. Naša tradičná módna prehliadka je tento rok o niečo zvláštnejšia, pretože v tomto školskom roku by sa všetky štyri školy, z ktorých vznikla Spojená škola Púchov, dožili okrúhlych jubileí,“ skonštatovala riaditeľka školy Lenka Jancíková.


Ako uviedla župa na svojom webe, obe školy sa zaoberajú dizajnom aj kreatívnym využitím materiálov. Študenti tak tvorivo pristupujú k tvorbe kolekcií, ktoré na prehliadke v púchovskom divadle predviedli.

Odevné tkaniny prepojili s odpadovým aj recyklovaným materiálom a využili aj moderné technológie. Divákom tak predstavili nielen kolekcie určené na bežné aj slávnostné príležitosti,  ale poukázali aj na súčasnú problematiku vojnových konfliktov či znečistenia životného prostredia,“ uzatvorila župa.

Módna prehliadka však nebola úplným vrcholom programu. Po jej skončení riaditeľky škôl slávnostne otvorili spoločnú výstavu umeleckej tvorby stredoškolákov zo sklárskych odborov a študentov materiálového inžinierstva.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu