V nitrianskej väznici sa obesil jeden z väzňov, má ísť o vraha Andrey z Dubnice nad Váhom


Foto: V nitrianskej väznici sa obesil jeden z väzňov, má ísť o vraha Andrey z Dubnice nad Váhom Foto: Facebook/Polícia SR
V nitrianskej väznici spáchal jeden z väzňov samovraždu. Podľa informácií portálu tvnoviny.sk malo ísť o muža, ktorý v júni v Dubnici nad Váhom zavraždil 39-ročnú Andreu.

„Môžeme potvrdiť, že dňa 7. februára 2024 došlo vo večerných hodinách v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody Nitra k samovražde obesením u 36-ročného obvineného. Napriek poskytnutej prvej pomoci zo strany personálu a následne privolanej rýchlej zdravotnej pomoci sa obvineného žiaľ nepodarilo oživiť,“ potvrdila informáciu hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská.

Okolnosti úmrtia sú predmetom vyšetrovania Policajného zboru. „O samovražde obvineného bol vyrozumený dozorový prokurátor a príbuzní zosnulého,“ dodala Kacvinská. 

Kriminálna polícia v Nitre už prijala trestné oznámenie vo veci trestného činu usmrtenia. Informovala o tom nitrianska policajná hovorkyňa Jana Šinková. Viac informácií nám však poskytnúť nemohla. „Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony nebudeme poskytovať bližšie informácie,“ uviedla.


Obvinený Ján M. sa pokúsil o samovraždu aj minulý rok v lete. Vtedy ho však stihli zachrániť väzenskí dozorcovia.

Príbeh Andrei šokoval verejnosť v júni v roku 2023. Andrea šla vtedy na bicykli do práce, keď obyvateľov v záhradkárskej osade vyrušil krik. Muž podľa svedkov vytiahol mačetu a sekol ju do ruky a do tváre. “Usvedčujú ho jednak priami svedkovia, kamerové záznamy, ale aj predbežné závery znaleckého dokazovania, kde boli nájdené zmiešané dna stopy obvineného a poškodenej. Aj na zbrani aj na ďalších stopách,” uviedol vtedy špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Vyšetrovanie napokon ukázalo, že muž Andreu niekoľko mesiacov prenasledoval. Skončil vo väzbe, ale stíhanie bolo zastavené pre jeho nepríčetnosť. Z psychiatrie ho napokojn prepustili a výsledkom bola vražda.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu