Dubnica nad Váhom investovala viac ako 9 miliónov eur do rekonštrukcií v meste


Foto: Dubnica nad Váhom investovala viac ako 9 miliónov eur do rekonštrukcií v meste Foto: archív mesto Dubnica nad Váhom

Dubnická samospráva v minulom roku rekonštruovala vo veľkom. Z vlastných zdrojov aj externých. „Viac ako 9 200 000 eur. To je suma, ktorá sa v minulom roku rozdelila do niekoľkých objemných investičných akcií, zameraných na rekonštrukcie objektov, verejných plôch, či zlepšenie úrovne života v meste,“ uverejnilo mesto na svojich stránkach.

Najväčšou investičnou akciou v meste bola rekonštrukcia Námestia Matice Slovenskej, ktorá stála bezmála 3 milióny eur. Rekonštrukciou za viac ako 3 milióny prechádza aj Zariadenie pre seniorov Dubina. Prvé nájomné byty v sídle niekdajšej školy stáli takmer 850-tisíc eur.

V minulom roku samospráva zrekonštruovala trojpodlažný objekt niekdajšej základnej školy tak, aby mohol poskytovať priestor pre šikovných a ambicióznych ľudí. Vzniklo tam nové vedecko-výskumné centrum. Okrem toho mesto revitalizovalo vnútroblok o rozlohe viac ako 17 tisíc metrov štvorcových. V meste pribudlo jedenásť nových stojísk kontajnerov, vybudované bolo nové detské ihrisko a rozsiahlou rekonštrukciou prešlo aj parkovisko na Partizánskej ulici.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu