Muž v Novákoch nafúkal cez 2 promile. Za volant si presadol spolujazdec a nafúkal ešte viac


Foto: Muž v Novákoch nafúkal cez 2 promile. Za volant si presadol spolujazdec a nafúkal ešte viac Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

V nedeľu 4. februára zastavila policajná hliadka 30-ročného vodiča osobného vozidla, ktorý jazdil po uliciach v Novákoch. Policajti ho krátko po 16:00 hod. podrobili dychovej skúške, pri ktorej mu zistili 2,08 promile alkoholu v dychu.

Ako informuje policajný zbor na sociálnej sieti, po opakovanej dychovej skúške po 20 minútach mu namerali ešte vyššiu hodnotu, a to 2,29 promile. Vodiča na mieste zadržali a odviedli do cely policajného zaistenia.

Šofér ešte predtým zveril kľúče spolujazdcovi. Ten si po odchode policajnej hliadky presadol za volant vozidla a odišiel. Po tom, čo prešiel iba niekoľko kilometrov, ho taktiež zastavila policajná hliadka, ktorá mu dala fúkať.


Podobne ako pri jeho kamarátovi, aj uňho policajti zistili výskyt alkoholu v dychu. Výsledok ukázal 2,5 promile alkoholu a neskoršia opakovaná skúška odhalila až 2,67 promile. Aj tohto 34-ročného muža odviedli do cely policajného zaistenia.

Príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prievidzi vzniesol voči obom mužom obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Okrem toho podal návrh na obžalobu. O ich ďalšom osude rozhodne Okresný súd v Prievidzi.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu