Bojnická nemocnica dostala cennú pomôcku, má nové monitory dychu pre bábätká


Foto: Bojnická nemocnica dostala cennú pomôcku, má nové monitory dychu pre bábätká Foto: Facebook/Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach

Nemocnica s poliklinikou Prievidza (NsP) so sídlom v Bojniciach má k dispozícii päť nových monitorov dychu pre bábätká. Všetky lôžka novorodeneckého oddelenia sú tak vybavené pomôckou proti syndrómu náhleho úmrtia dojčiat. Monitor dychu účinne a spoľahlivo kontroluje dýchanie novorodenca.

Prístroje nemocnici venoval darca v spolupráci s Nadáciou Križovatka. Primárka detského oddelenia Alena Pillarová skonštatovala, že monitory dychu sú cennou pomôckou pre deti aj pre mamičky.

Aj keď ja hovorím, že najlepším monitorom je vždy mama. Avšak každý moderný prístroj, ktorý pomôže mamám trošku zjednodušiť obdobie po narodení ich dieťaťa, je prínosom,“ podotkla PR manažérka Silvia Pillarová.

Podľa portálu myhornanitra.sme.sk bojnická nemocnica spolupracuje s Nadáciou Križovatka už od roku 2008, organizácia za tento čas novorodeneckému oddeleniu darovala celkovo 55 monitorov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu