Blíži sa prudká zmena počasia: Teploty môžu stúpnuť na rekordne vysoké hodnoty


Foto: Blíži sa prudká zmena počasia: Teploty môžu stúpnuť na rekordne vysoké hodnoty Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Po veternom počasí nás čakajú nezvyčajne vysoké teploty. Maximálne teploty sa na Slovensku dostanú na 5 až 13 °C, čo sú na február nezvyčajne vysoké hodnoty. Bude tak teplo, že môžu dokonca rozkvitnúť stromy, či niektoré kvety.

Posledným chladným dňom bude piatok 2. februára a už cez víkend budú teploty prekonávať hranicu 10 °C. V budúcom týždni však bude ešte teplejšie a teploty môžu stúpnuť až na hranicu 15 °C.

Najteplejšie by malo byť v utorok 6. februára, kedy sa teploty na juhozápade Slovenska môžu dostať až nad 15 °C, a to sú veľmi nezvyčajné teploty.


V porovnaní s dlhodobým normálom nás čakajú teploty až o 10 °C vyššie ako je bežné, no stále ďaleko od rekordných hodnôt. Rekordné teploty pre február siahajú až k +20 °C. Mesačné rekordy teda nezaznamenáme, ale v niektorých oblastiach môžu byť pokorené denné rekordy,“ uviedol Peter Minárik z portálu imeteo.sk.

Aké teploty budú v Trenčíne?

Priaznivé počasie pripomínajúce jar bude aj v Trenčianskom kraji. V utorok 6. februára by mala byť teplota v Trenčíne najvyššia z celého týždňa a mala by sa vyšplhať až na 12°C. Ostatné dni sa bude pohybovať v rozmedzí 8 °C až 11 °C. Dôkladnú predpoveď na jednotlivé dni si môžete pozrieť na webstránke Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu