VIDEO: Hrozivá nehoda na D1 v smere na Trenčín. Vodič kamiónu na výstrahu nereagoval


Foto: VIDEO: Hrozivá nehoda na D1 v smere na Trenčín. Vodič kamiónu na výstrahu nereagoval Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Polícia preveruje okolnosti včerajšej tragickej nehody, ktorá sa stala na diaľnici D1 pred Hlohovcom v smere na Trenčín. Podľa polície 48-ročný vodič kamiónu nereagoval na smerovú šípku cestárov, čo spôsobilo jeho úmrtie. Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a ublíženia na zdraví.

Podľa kamerových záznamov je však zreteľne vidno, že vodič kamiónu s návesom nereagoval na smerovú šípku, ktorá bola vopred umiestnená na cestárskom vozidle a nasledoval silný náraz do zadnej časti nákladného auta Mercedes Benz,“ uviedla polícia na sociálnej sieti

Kamión s návesom nakoniec narazil aj do auta značky Fiat Ducato a ďalšieho auta, ktoré prerazili pravé zvodidlá a skončili mimo diaľnicu. Pri nehode sa okrem vodiča zranili aj pracovníci Slovenskej správy ciest, ktorí sa nachádzali v čase nárazu za zvodidlami diaľnice.

Rozsah zranení však stále nie je známy, avšak už teraz vieme, že zo zranení sa budú liečiť viac ako 7 dní. Muži boli prevezení záchranármi do nemocníc… Upozorňujeme vodičov, aby sa na jazdu maximálne sústredili a sledovali situáciu okolo seba. Každá chyba môže mať pri vyššej rýchlosti fatálne následky,“ apeluje na vodičov polícia.


Škody spôsobené nehodou boli na cestárskych autách odhadnuté nad 44-tisíc eur a na poškodených zvodidlách viac ako 5-tisíc eur.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu