Trenčania, čo by ste zmenili na územnom pláne? Nápad na zmenu môžete podať ešte dva dni


Foto: Trenčania, čo by ste zmenili na územnom pláne? Nápad na zmenu môžete podať ešte dva dni Foto: Facebook/Trenčín

Mesto Trenčín pripravuje aktualizáciu územnoplánovacej dokumentácie, preto vyzýva Trenčanov, aby vyjadrili svoj názor k Zmenám a doplnkom Územného plánu mesta. Podnety adresované na Útvar územného plánovania Mestského úradu treba podať písomne do 31. januára v podateľni hlavnej budovy úradu.

Upozorňujeme, že podľa zákona nemôže ísť o podnety k urbanistickej koncepcii územia, ktoré by si vyžadovali obstarať novú územnoplánovaciu dokumentáciu. Má ísť najmä o pripomienky a podnety, týkajúce sa zmien funkčného využitia, zmien časovania z výhľadovej fázy do návrhu, a to zo strany konkrétnych vlastníkov = verejnosti,“ upresnilo mesto na svojom webe.

Trenčín má od roku 2012 platný Územný plán mesta so schválenými zmenami a doplnkami. Mesto je povinné sledovať, či sa nezmenili územno-technické, hospodárske a sociálne predpoklady, na základe ktorých bola navrhnutá koncepcia organizácie územia.


Územným plánovaním sa komplexne rieši priestorové usporiadanie a funkčné využívanie územia. Zároveň, územné plánovanie dáva predpoklady pre súlad všetkých činností v území, so zabezpečením trvalo udržateľného rozvoja všetkých jeho zložiek,“ doplnilo mesto.

Obyvatelia majú právo sa ku všetkým zmenám a doplnkom vyjadriť a majú tiež právo sa zúčastniť verejného prerokovania návrhu Zmien a doplnkov. Všetky kroky týkajúce sa Zmien a doplnkov k Územnému plánu mesta Trenčín budú zverejnené v dostatočnom predstihu.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu