Čo sa to deje? Iba 14 – ročný mladík sa vyhrážal spolužiačke že ju zabije, snažil sa zohnať zbraň


Foto: Čo sa to deje? Iba 14 – ročný mladík sa vyhrážal spolužiačke že ju zabije, snažil sa zohnať zbraň Foto: ilustračné foto archív pixabay

V rukách mužov zákona skončil 14-ročný mladík, ktorý sa mal podľa polície vyhrážať svojej spolužiačke. „Na základe vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že obvinený písal v mobilnej aplikácii Snapchat nestotožnenej osobe, ktorá ho upozorňovala na jeho správanie voči maloletej poškodenej. Reakcia obvineného bola, aby si naštudovala čo je to revolver a ako bolí lúčikom a revolverom do čela,“ uviedla polícia na svojich stránkach.

Ďalej polícia informovala, že počas telefonátu mal mladík  povedať maloletej svedkyni, že má pripravené niečo na viacerých ľudí, hlavne na jednu maloletú osobu, pretože sa jej chce pomstiť za prezradenie o revolveri a ak sa mu to podarí na 100 percent bude mať následky.

„Ďalej uviedol, že ak to vyjde, tak bude v novinách. Následne mal písať maloletej svedkyni, že maloletú poškodenú zabije, že ju nenávidí za to, že ho prezradila. Po tomto zisťoval u mladistvého svedka, či mu môže zohnať strelnú zbraň – gunnu a neskôr kaser, aby ho použil na maloletú poškodenú,“ opísala polícia.

Konanie obvineného vzbudilo u maloletej poškodenej dôvodnú obavu o jej život a zdravie a rovnako obavu navštevovať základnú školu. „Policajná hliadka chlapca v zmysle zákona obmedzila na osobnej slobode a bol umiestnený v cele policajného zaistenia,“ pokračovala polícia  s tým, že poverený príslušník z Novák spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby, o ktorom bude rozhodovať súd.

„V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky, ale nakoľko sa jedná o 14-ročného obvineného, trestná sadzba sa znižuje na polovicu,“ uzavrela polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu