FOTO: Pohoda mieri za hranice. Organizuje festival v Kyjeve


FOTO: Pohoda mieri za hranice. Organizuje festival v Kyjeve
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Pohoda Festival

Hudobný festival Pohoda sa už tradične koná na letisku v Trenčíne, no tentoraz prichádza s novinkou a mieri za hranice Slovenska. Pohoda organizuje v Kyjeve jednodňový festival, na ktorom spolu vystúpia zvučné mená zo Slovenska a Ukrajiny. Podujatie Pohoda loves Ukraine sa uskutoční v sobotu 27. januára v prestížnom klube Atlas.

Našu krajinu tam bude reprezentovať päť skupín – FVLCRVM, Berlin Manson, Karpatské chrbáty, Fara a Vydrapená bužírka Punk Systém. Na pódiu si zahrajú aj tri ukrajinské kapely – Stanstiya Mir, Hyphen Dash a Lucas Bird.

Špeciálnym hosťom bude legendárny Micheal Kocáb, s ktorým pred hudobným programom prebehne diskusia. Hudobná komunita Porichka bude viesť debatu o tom, ako funguje ukrajinská hudobná scéna počas vojny.

Som presvedčený, že po dvoch rokoch krutej ruskej agresie je dôležité ukázať Ukrajinkám a Ukrajincom podporu a spolupatričnosť aj priamo v ich krajine. Verím, že podujatie sa stane precedensom pre celú európsku hudobnú scénu,“ povedal o podujatí šéf Pohody Michal Kaščák na ich oficiálnom webe.

Takúto veľkú akciu Pohoda organizuje na Ukrajine po prvýkrát. Väčšinou na Slovensko prináša ukrajinských interpretov, no tentokrát prinesie skvelé hudobné mená zo slovenskej a českej scény priamo k nim.


Naši čelní predstavitelia a predstaviteľky od premiéra po ministerku kultúry ukazujú, ako sa nemajú správať lídri slobodného sveta, o to dôležitejšie je, ako sa zachová občianska a umelecká obec. Vážim si prístup všetkých zúčastnených, som presvedčený, že zažijeme silný čas a ukážeme, že na Slovensku má väčšina ľudí srdce na správnom mieste a rozum na správnej strane,“ dodal M. Kaščák.

Vstup na festival je dobrovoľný a celý výťažok zo vstupného poputuje iniciatíve Music Saves UA, ktorá humanitárne pomáha ľuďom, ktorí sú zasiahnutí prebiehajúcou vojnou. Počas týždňa pred festivalom bude na Ukrajinu dovezených deväť sanitiek a pick-upov zo zbierky organizovanej fotografmi a redaktormi Denníka N.

Zbierku podporuje aj Pohoda. Dokopy sa cez tento projekt podarilo zo Slovenska odniesť už viac ako 30 sanitiek, off-roadov a pickupov. Tieto vozidlá zachraňujú životy priamo na fronte po celej Ukrajine.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu