FOTO: Vyhodené knihy dostali nový život. Presvedčte sa o tom na výstave jedinečných 3D diel v Trenčíne


FOTO: Vyhodené knihy dostali nový život. Presvedčte sa o tom na výstave jedinečných 3D diel v Trenčíne
Galéria: 9 fotiek
Foto: trencin.sk

V Kultúrno-informačnom centre (KIC) na Mierovom námestí v Trenčíne nájdete od 16. januára vystavené jedinečné 3D umelecké diela, ktoré vytvorila anglická výtvarníčka Isobelle Ouzman. Vyrobené sú technikou Altered books zo starých vyhodených kníh.

Z nechcených vyradených kníh, mnohé nájde v kontajneroch na odpad, vytvára Isobelle Ouzman pomocou ostrých nástrojov a farieb trojdimenzionálne dielka. Odráža sa v nich jej cit pre rozprávanie príbehu a poéziu obrazu,“ priblížilo mesto na svojom webe.

Technika Altered Books (Pozmenené knihy) je výtvarná metóda, ktorá využíva ako médium knihu. Umelec mení jej podobu aj význam, využíva pri tom strihanie, trhanie, skladanie či vkladanie rôznych predmetov. Proces výroby týchto špecifických diel vyžaduje veľa času a sústredenej tvorby.


Techník spracovania je mnoho – využíva sa skladanie strán, farbenie, úprava plameňom, vkladanie obrázkov či fotiek, prekrývanie textu a slov s cieľom vytvoriť nový význam, vyrezávanie a vystrihovanie stránok, lepenie a podobne. Vyradené knihy tak dostávajú nový život.

Výstavu s názvom Ukryté v knihách si môžete pozrieť do stredy 28. februára v KIC. Centrum je otvorené denne od 9:00 hod. do 17:00 hod. okrem víkendov.

Foto: trencin.sk


Miesto: Kultúrno-informačné centrum Trenčín
Dátum: 16.01.2024 - 09:00    28.02.2024 - 17:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu