Študent, ktorý sa mal spolužiakom vyhrážať vystrieľaním, do väzby nepôjde. Dostal monitorovací náramok


Foto: Študent, ktorý sa mal spolužiakom vyhrážať vystrieľaním, do väzby nepôjde. Dostal monitorovací náramok Foto: Facebook/Škola umeleckého priemyslu Trenčín

V pondelok 15. januára polícia zasahovala na jednej zo stredných škôl v Trenčíne, štvrtáka Petra Š. vzali priamo z vyučovania. Študent priemyselného dizajnu bol obvinený za prečin násilia proti skupine obyvateľov.

„...pred svojimi spolužiakmi uviedol, že chodí na strelnicu a má zbraň, konkrétne revolver. Tento prinesie do školy a to tam vystrieľa. Taktiež povedal, že história sa zopakuje. Následne jeden zo spolužiakov, ktorý to počul, nahlásil uvedenú vec riaditeľovi školy,“ potvrdila trenčianska krajská policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková.

Mladík, ktorý sa mal vyhrážať spolužiakom vystrieľaním, sa postavil vo štvrtok 18. januára pred sudcu, ktorý rozhodol o jeho osude.


Podľa portálu tvnoviny.sk sudca napokon rozhodol, že obvinený do väzby nepôjde a prepustil ho zo zadržania na slobodu. Sudca však mladíkovi nariadil monitorovací náramok na sledovanie pohybu. Podobných hrozieb na školách v poslednom čase pribúda čoraz viac.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu