Ikonický závod v Trenčíne oznámil smutnú správu. Prídu stovky ľudí o prácu?


Foto: Ikonický závod v Trenčíne oznámil smutnú správu. Prídu stovky ľudí o prácu? Foto: archív FB Trens.sk

Spoločnosť, ktorej história siaha až do roku 1937, uverejnila na svojich stránkach smutnú správu. Mnohí Trenčania ju poznajú pod menom „TOS – ka“. Pod týmto názvom fungovala od roku 1963 až do roku 1998, kedy sa premenovala na TRENS. V 80. rokoch v trenčianskom závode pracovalo viac ako 4-tisíc ľudí. Podľa informácií Štatistického úradu  v roku 2023 zamestnávala táto spoločnosť 200 až 249 zamestnancov.

„Vážení obchodní partneri ,vedenie spoločnosti TRENS SK, a.s. z dôvodu dlhodobo neudržateľnej situácie zapríčinenej dôsledkami energetickej krízy v roku 2022, v kumulácií s narušením dodávateľsko-odberateľských reťazcov v dôsledku nepriaznivého vývoja geopolitickej situácie vo svete, si Vás dovoľuje s poľutovaním informovať, že z dôvodu platobnej neschopnosti bola naša spoločnosť nútená splniť si svoje zákonné povinnosti a podala dňa 15.1.2024 návrh na vyhlásenie konkurzu,“ informovala spoločnosť na svojich stránkach.

Na skutočnosť o problémoch ikonickej trenčianskej fabriky nás upozornili samotní zamestnanci. Tí sa obávajú o svoju prácu. “Je to smutné, ale je to tak. Firma končí a tým je asi povedané všetko,” so smútkom v hlase povedal jeden z dlhoročných zamestnancov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu