Štvorici mladíkov chýbalo domov už len pár metrov. Dvaja tam nedorazili. Ako sú na tom zranení?


Foto: Štvorici mladíkov chýbalo domov už len pár metrov. Dvaja tam nedorazili. Ako sú na tom zranení? Foto: archív M.Č.

Hrozivá nehoda, ktorá sa  stala v pondelok popoludní  pri obci Domaniža, si vyžiadala životy dvoch mladíkov. Šofér Lukáš (18r.) a najmladší , iba 16 – ročný Martin, vyviazli z nehody so zraneniami. Podľa hovorkyne Fakultnej nemocnice v Žiline Zuzany Fialovej je Lukášov stav stabilizovaný.  Martin bol prevezený do považskobystrickej nemocnice. Podľa našich informácií bol z nemocnice prepustený do domáceho liečenia.

V aute sa okrem toho viezol aj Lukášov mladší brat Peter (17r.). Ten však napriek obrovskej snahe okoloidúcich vodičov, ktorí ako prví prišli na pomoc, ako ja bleskovému zásahu záchranárov, žiaľ zraneniam podľahol. Rovnako aj 22 – ročný Martin. Ten dokonca v „aute smrti“ ani nemal byť. Podľa našich informácií, mu kamaráti ponúkli odvoz, namiesto čakania na autobus.

Nehoda sa stala v pondelok okolo tretej hodiny popoludní. „V okrese Považská Bystrica, v obci Domaniža, časť Kardošova Vieska došlo k tragickej dopravnej nehode osobného motorového vozidla v ktorom sa viezli štyria mladí ľudia,“ uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová s tým, že podľa doteraz zisteného, 18 - ročný vodič po prejdení ľavotočivej zákruty začal predchádzať pred ním idúce vozidlo, pričom dostal na mokrej vozovke šmyk a narazil bočnou stranou vozidla do rohu rodinného domu.

Na miesto  nehody boli privolané všetky záchranné zložky, vrátane leteckých záchranárov a cesta druhej triedy spájajúca Trenčiansky kraj so Žilinským krajom, bol na niekoľko hodín uzavretá. Sprejazdniť sa ju podarilo až vo večerných hodinách. Čo sa podpísalo pod obrovskú tragédiu, pri ktorej vyhasol život dvoch mladíkov je predmetom vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu