Obrovská tragédia pri obci Domaniža. Po náraze auta do domu vyhasli životy dvoch mladíkov


Foto: Obrovská tragédia pri obci Domaniža. Po náraze auta do domu vyhasli životy dvoch mladíkov
Galéria: 3 fotky
Foto: archív Polícia SR-Trenčiansky kraj

Očití svedkovia hovorili o zbesilej jazde. Mladícka nerozvážnosť, neskúsenosť a zrejme aj vysoká rýchlosť sa podpísali pod mimoriadne tragickú nehodu štvorice mladíkov. Za volantom „auta smrti“ mal pritom sedieť iba 18 – ročný vodič. V aute mal podľa našich informácií sedieť aj jeho mladší brat.

Informáciu o nehode potvrdila aj trenčianska polícia. „V okrese Považská Bystrica, v obci Domaniža, časť Kardošova Vieska došlo k tragickej dopravnej nehode osobného motorového vozidla v ktorom sa viezli štyria mladí ľudia,“ uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová s tým, že podľa doteraz zisteného, 18 - ročný vodič po prejdení ľavotočivej zákruty začal predchádzať pred ním idúce vozidlo, pričom dostal na mokrej vozovke šmyk a narazil bočnou stranou vozidla do rohu rodinného domu.

„Dvaja mladíci vo veku 17 a 22 rokov bohužiaľ pri nehode utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom,“ doplnila smutnú správu K. Kuzmová a dodala, že polícia aj v týchto chvíľach na mieste vykonáva prvotné neodkladné a neopakovateľné procesné úkony za účelom objasnenia príčin a okolností tejto tragickej udalosti.

„Bližšie okolnosti a príčiny tejto dopravnej nehody budú predmetom vyšetrovania. Bude začaté trestné stíhanie vo veci prečinu Usmrtenie,“ uzavrela K., Kuzmová.


Očití svedkovia opísali okamihy krátko pred nehodou. „Išli rýchlo, obiehali, dostali šmyk a vleteli rovno do domu. Len nedávno na ňom pritom menili fasádu, potom, čo do neho vrazil kamión,” opísal očitý svedok. Ešte pred príchodom záchranárov pomáhali chlapcom svedkovia nehody, ktorí sa ich pokúšali vytrhnúť z pazúrov smrti.

Na miesto okamžite smerovali všetky záchranné jednotky. „Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky vyslalo dve ambulancie RZP, jednu ambulanciu RLP a vrtuľníkovú záchrannú službu k dopravnej nehode v Domaniži. Na mieste sa nachádzali štyri osoby. U dvoch z nich žiaľ lekár konštatoval exitus. Jedna osoba bola po prvotnom ošetrení transportovaná záchranármi do nemocnice v Považskej Bystrici s poranením hlavy. Ďalší pacient s poranením brucha bol transportovaný letecky do nemocnice v Žiline,” povedala hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

Kým dvom mladíkom sa napriek obrovskej snahe očitých svedkov hrôzostrašnej nehody, ako aj neskôr záchranárov, žiaľ už nedalo pomôcť, ďalších dvoch ratovali leteckí záchranári. Lekár bol priamo k miestu nehody vysadený palubným navijakom. Po tom, čo osobné vozidlo narazilo do pevnej prekážky, v ktorom sa viezli 4 osoby, bolo potrebné u dvoch osôb zahájiť okamžitú kardiopulmonálnu resuscitáciu, ktorá bola, žiaľ, u oboch neúspešná,” upresnila hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Tá zároveň dodala, že lekár leteckých záchranárov si prevzal do svojej starostlivosti 18-ročného vodiča, ktorý utrpel vážne poranenie panvy s podozrením aj na poranenie vnútorných orgánov. Záchranári ho preložili na palubu a s vážnymi poraneniami viacerých častí tela bol letecky prevezený na urgentný príjem Fakultnej nemocnice  v Žiline,”  doplnila Z. Hopjaková.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu