Trenčianska radnica ohlásila zmeny. Prevádzkovatelia malých zdrojov znečisťovania ovzdušia už toto nemusia robiť


Foto: Trenčianska radnica ohlásila zmeny. Prevádzkovatelia malých zdrojov znečisťovania ovzdušia už toto nemusia robiť Foto: ilustračné foto archív pixabay

Oznamovať údaje potrebné pre výpočet poplatku  za emisie prevádzkovatelia malých zdrojov znečisťovania ovzdušia v Trenčíne už  nemusia. Od 1. januára 2024 platí nové Všeobecne záväzné nariadenie mesta Trenčín, podľa ktorého táto povinnosť odpadá.

„Všeobecne záväzné nariadenie mesta Trenčín  schválili poslanci Mestského zastupiteľstva v Trenčíne na svojom decembrovom zasadnutí 13. 12. 2023,“ upresnila samospráva s tým, že toto nariadenie zrušilo predchádzajúce nariadenie z roku 2017  o poplatku za znečisťovanie ovzdušia malými zdrojmi znečisťovania ovzdušia.

„Povinnosť oznamovať údaje potrebné pre výpočet poplatku za emisie za malé zdroje prevádzkované v meste Trenčín pre právnické osoby a fyzické osoby podnikateľov, ktorí prevádzkujú malé zdroje znečisťovania ovzdušia v Trenčíne, tým bola zrušená,“ informovalo mesto na svojich stránkach s dovetkom, že od 1. januára 2024 už nie je potrebné vypĺňať a podávať oznámenie údajov za znečisťovanie ovzdušia.

Trenčianska samospráva ale zároveň upozorňuje na dodržiavanie platnej legislatívy v oblasti ochrany ovzdušia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu