Pôrodnica v Považskej Bystrici privítala v decembri Liama, Jerguša, malú Terezku a aj veľké prekvapenie Olíviu


Foto: Pôrodnica v Považskej Bystrici privítala v decembri  Liama, Jerguša, malú Terezku a aj veľké prekvapenie Olíviu Foto: ilustračné foto archív pixabay

Posledný mesiac v roku 2023 zakončili v pôrodnici považskobystrickej nemocnice 75 pôrodmi, z toho tvorilo 33 cisársky rez. Ako informovalo Gynekologicko–pôrodnícke oddelenie Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici, v súboji pohlaví tento raz vyhrali chlapci v počte 41 ku 34 dievčatám.


Dievčatá však držia prím v oboch „ váhových kategóriach“. „Najmenšou princeznou bola Terezka s mierami 1960 gramov a 42 centimetrov,“ upresnila pôrodnica a jedným dychom doplnila, že naopak prekvapením pre nich, aj svojich rodičov, bola svojou hmotnosťou Olívia s mierami 4930 gramov a 53 centimetrov.

V uplynulom mesiaci nebola v pôrodnici považskobystrickej nemocnice opäť núdza ani o netradičné mená. „K tým netradičným patrili Liam, Jerguš, Gréta či Aria,“ uviedla pôrodnica s tým, že nechýbali ani obľúbené mená ako Šimon, Michal, Ema a Alžbeta. Na záver z pôrodníckeho oddelenia deťom popriali, aby rástli ako z vody a ich rodičia im prišli čoskoro po súrodenca .


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu