Policajti zlapali agresívneho útočníka potom, ako ich sám na seba privolal


Foto: Policajti zlapali agresívneho útočníka potom, ako ich sám na seba privolal Foto: Marián Michalko


Najprv naháňal vlastnú matku (62) s nožom v ruke, potom si sypal popol na hlavu. Reč je o 37-ročnom mužovi z Dolnej Súče, ktorého policajti obvinili z nebezpečného vyhrážania. Chlap zaútočil na matku, ale vzápätí si vstúpil do svedomia a sám na seba privolal policajtov, aby sa im priznal k tomu, čo spáchal.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru z Nemšovej vzniesol obvinenie 37-ročnému mužovi pre prečin Nebezpečné vyhrážanie. Na základe vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že sa obvinený na adrese svojho bydliska v obci Dolná Súča pod vplyvom alkoholu v stave silnej agresie spôsobenej neposkytnutím finančných prostriedkov na alkohol, vyhrážal zabitím svojej 62-ročnej matke,“ povedala trenčianska policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková.

Páchateľ vzal, podľa polície, v kuchyni do ruky kuchynský nôž a vyšiel von, kde v zúrivosti ďalej s nožom pred sebou manipuloval, vykrikoval vulgarizmy a udieral s ním do bránky. Následne sa presunul do blízkeho opusteného starého domu, pričom matka išla za ním.


V jednej z miestností, ako držal v ruke nôž, sa matke vyhrážal a predmetný nôž zapichol do podlahy. Potomto si obvinený zavolal hliadku polície, ktorej sa priznal, že chcel matku napadnúť nožom,“ uzavrela I. Krajčíová.

Policajti muža zadržali a šupli ho do policajnej cely. Bol spravovaný podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby, o ktorom rozhodoval Okresný súd v Trenčíne. Ten rozhodol, že nehodný syn bude stíhaný väzobne. Mužovi hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu