Je po sviatkoch. V Trenčíne sa začína zber vianočných stromčekov


Foto: Je po sviatkoch. V Trenčíne sa začína zber vianočných stromčekov Foto: archív mesto Trenčín

Od pondelka 8. januára 2024 začnú pracovníci trenčianskeho Mestského hospodárstva a lesov zbierať použité živé vianočné stromčeky zo sídliskových častí mesta. Informovalo o tom mesto na svojich stránkach s tým, že zber sa začne v mestskej časti Juh.

„Odvoz živých vianočných stromčekov, ktoré už splnili svoju úlohu, bude výlučne zo stanovíšť nádob na komunálny odpad v sídliskových častiach mesta, nie z lokalít individuálnej rodinnej zástavby. Stromčeky by mali byť zbavené všetkých ozdôb i kovových háčikov,“ upresnila samospráva.

Mesto zároveň doplnilo, že v pondelok a utorok sa budú odvážať stromčeky z mestskej časti  Juh, v stredu z mestskej časti Stred, vo štvrtok v mestskej časti Sever a v piatok z mestskej časti Západ.  Vianočný stromček je tiež možné bezplatne odovzdať vo všetkých troch zberných dvoroch – na Zlatovskej, Soblahovskej i na ulici K zábraniu.

Ako mesto na záver uviedlo, odvoz vianočných stromčekov bude vykonávaný v stanovených dňoch v jednotlivých mestských častiach až do 16. februára 2024.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu