FOTO: Trenčianska univerzita má za sebou úspešný rok, v januári otvorí unikátne centrum


FOTO: Trenčianska univerzita má za sebou úspešný rok, v januári otvorí unikátne centrum
Galéria: 5 fotiek
Foto: tnuni.sk

Pre Trenčiansku univerzitu Alexandra Dubčeka v Trenčíne bol rok 2023 plný výziev, ale aj úspechov. Študentov vzdeláva v rôznych programoch od materiálového inžinierstva, dizajnu a návrhárstva, strojárstva, ekonómie až po zdravotníctvo či politológiu.

Do akademického roka 2023/2024 sa na štúdium prihlásilo takmer 2-tisíc uchádzačov, z toho 312 uchádzačov zo zahraničia. V priestoroch školy majú študenti k dispozícii vynovené moderné učebne, ale aj zóny na relax.

V rebríčku uplatniteľnosti si Trenčianska univerzita tento rok polepšila a umiestnila sa na 5. mieste. Rebríček atraktivity absolventov vysokých škôl vzniká na základe prezretí životopisov absolventov firmami. Podľa rektora Jozefa Habánika je uplatnenie absolventov kľúčovým cieľom Trenčianskej univerzity,“ píše sa na webe univerzity.

Úspechy univerzity v roku 2023:

  • V máji univerzita slávnostne otvorila zrekonštruované priestory a predstavila inovované laboratóriá Centra pre funkčné a povrchovo funkcionalizované sklá FunGlass.
  • Od septembra tohto roka majú študenti k dispozícii zmodernizované učebne na Fakulte sociálno-ekonomických vzťahov, laboratóriá Fakulty zdravotníctva a od decembra aj zrekonštruovanú telocvičňu.
  • Absolútnou novinkou sú univerzitné e-biky a e-skútre.
  • Univerzita získala dotáciu vo výške 300-tisíc eur na projektovú prípravu stredoškolsko-vysokoškolského kampusu EDUTECH.

Univerzita pracuje aj na projekte nového internátu a knižnice, ktoré by sa mali vybudovať v areáli Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov na Študentskej ulici.


Nové epicentrum inovácií a kreativity

Na január 2024 je naplánované otvorenie Kreatívneho centra Trenčianskej univerzity, ktoré je vybavené novými prístrojmi a technológiami. Centrum sa nachádza v univerzitnom areáli Fakulty špeciálnej techniky, kde prešlo premenou aj celé jeho okolie.

Cieľom bolo zvýšiť kvalitu prostredia pre študentov a pracovníkov univerzity s rešpektom k environmentálnym potrebám územia a biodiverzity. V rámci investície 491-tisíc eur sme realizovali opatrenia pre zníženie hluku a prašnosti, opatrenia na zadržiavanie dažďovej vody, vysádzali sa stromy a živé zelené ploty,“ uviedol rektor Trenčianskej univerzity Jozef Habánik.

Študenti tam majú k dispozícii aj herné a športové prvky, veľkoplošné multifunkčné ihrisko pre basketbal, streetball a volejbal, vonkajšie stoly na stolný tenis a veľké exteriérové workout ihrisko.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu