Neuveriteľná drzosť. Do kultúrnej pamiatky nacválal na koni a zanechal tam po sebe hotovú spúšť


Foto: Neuveriteľná drzosť. Do kultúrnej pamiatky nacválal na koni a zanechal tam po sebe hotovú spúšť
Galéria: 5 fotiek
Foto: archív Silvia Hadbábná

Nie každý sa k pamiatkam rôzneho druhu správa s úctou a pokorou. Presvedčiť sa o tom mohli aj v Haluziach v miestnej vyhľadávanej a obľúbenej ruine románskeho kostolíka. Starostka obce Haluzice Silvia Hadbábná tam počas prechádzky narazila na niečo, čo jej doslova vyrazilo dych.

„Po vstupe do lode kostola som zostala znechutená. Niekto veľmi pohodlný, koho pravdepodobne veľmi boleli vlastné nohy navštívil náš kostolík na chrbte koňa! Vnútri kostolíka sú pootláčané podkovy. A ako to už u zvieratiek býva, svoju potrebu vykonajú hocikde. Takže na budúcich návštevníkov čaká v kostolíku i kopa konského trusu,“ opísala starostka s tým, že to nie je prvýkrát, kedy niekto navštívil kostolík na koňovi.

Ako členka Občianskeho združenia Naše Haluzice a zároveň starostka obce Haluzice chcem všetkých poprosiť o troška úcty k našej kultúrnej pamiatke. Chápem, že dnes je trend brávať si svojich domácich miláčikov zo sebou takmer všade, no náš Haluzický kostolík je kostol Všetkých svätých. Je to miesto, ktoré si zaslúži patričnú úctu, či už samotný kostolík alebo jeho blízke okolie obkolesené hradbami, kde sa nachádza i pohrebisko,“ apelovala na návštevníkov pamiatky S. Hadbábná.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu