Mesto Dubnica nad Váhom plánuje v budúcom roku investovať do opráv chodníkov a ciest milión eur


Foto: Mesto Dubnica nad Váhom plánuje v budúcom roku investovať do opráv chodníkov a ciest milión eur Foto: archív mesto Dubnica nad Váhom

Dubnická samospráva na svojich stránkach informovala o tom, že nasledujúci rok bude v meste v znamení rekonštrukcií. Do opráv chodníkov a ciest plánuje  mesto investovať jeden milión eur. Ako mesto uviedlo, financie vyčlenené na obnovu miestnych komunikácií, chce v roku 2024 prerozdeliť v závislosti od ich frekventovanosti a poškodenia.

„Rok 2023 bol rokom niekoľkých úspešných investičných akcií, ktoré nezanedbateľne zmenili tvár mesta. Inak tomu nebude ani v nasledujúcom roku. Schválený rozpočet na rok 2024 s výhľadom do roku 2026 je aj napriek enormným výpadkom v príjme samosprávy zostavený ako vyrovnaný. Mesto tak môže pokračovať v realizácii kľúčových investičných akcií a naďalej sa rozvíjať,“ uviedlo mesto.

Za najvýznamnejšiu investičnú akciu budúceho roka považuje komplexnú obnovu pamiatkového objektu Chateau Mignon, ktorá sa už začala. Nemalý obnos financií by mal byť v nasledujúcom roku vynaložený aj na obnovu a úpravu miestnych komunikácií. „Na rekonštrukciu chodníkov a ciest v našom meste schválili poslanci zastupiteľstva až 1-milión eur, čím sa plánovaná investičná akcia zaradila do prvej trojky z hľadiska množstva vyčlenených financií,“ priblížilo mesto.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu