Zažite vianočnú atmosféru na Trenčianskom hrade. Výstava Ladovská zima odkrýva tvorbu Josefa Ladu


Foto: Zažite vianočnú atmosféru na Trenčianskom hrade. Výstava Ladovská zima odkrýva tvorbu Josefa Ladu Foto: Facebook/Trenčiansky hrad

Od štvrtka 7. decembra do utorka 2. apríla môžete na Trenčianskom hrade navštíviť výstavu Ladovská zima, ktorá je venovaná tvorbe jedného z najvýznamnejších českých umelcov. Je ním ilustrátor, maliar, karikaturista a spisovateľ Josef Lada.

Jeho jedinečné maľby sa pre mnohých stali súčasťou Vianoc a tiež detstva. Zobrazujú krásu jednoduchého života a symbolizujú teplo domova.

Okrem autorových obrazov so zimnou a vianočnou tematikou môžete vidieť aj ilustrácie k svetoznámemu dielu Jaroslava Haška – Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války.

Atmosféru naviac podčiarkne scéna z obľúbeného filmu Dobrý voják Švejk. Tiež sa môžete tešiť na kostýmy z rozprávky Hrátky s čertem, ktoré tiež autor navrhoval,“ píše sa na webe Trenčianskeho hradu.


Súčasťou výstavy je aj čitateľský a tvorivý kútik pre deti. Vystavené exponáty sa nachádzajú v budove kasárne na 2. poschodí, ktorá je otvorená denne od 9:00 hod. do 16:15 hod.

Vstup na výstavu platí v rámci hradných okruhov. Vstupenku na Malý hradný okruh bez sprievodcu je možne zakúpiť v pokladni do 15:30 hod.

Foto: trencianskyhrad.sk




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu