Od nedele platí nový grafikon. Pozrite sa, aké zmeny nastali na tratiach v Trenčianskom kraji


Foto: Od nedele platí nový grafikon. Pozrite sa, aké zmeny nastali na tratiach v Trenčianskom kraji Foto: zssk.sk

Od nedele 10. decembra bude platiť aktualizovaný Grafikon vlakovej dopravy (GVD), ktorý so sebou prinesie zásadné zmeny. Cestujúcim z východu ponúkne rýchlejšie spojenie do Viedne, zdvojnásobenie počtu vlakov na Kysuciach a lepšie prípoje. Novinky v železničnej doprave sa dotknú diaľkových, medzištátnych, regionálnych či prímestských vlakov.

V novom cestovnom poriadku sme vyšli napríklad v ústrety študentom na východe Slovenska, ktorí po novom nebudú musieť prestupovať na ceste zo školy domov. Ak sa nájdu prostriedky na spustenie všetkých pripravených liniek, vypravíme v budúcom roku opäť historicky najviac vlakov,“ uviedol Roman Koreň generálny riaditeľ ZSSK.

Dôležité zmeny (Trenčiansky kraj)

Prípoje v Prievidzi budú po novom zabezpečované prioritne na Bratislavu.

Linka Prievidza – Sklené pri Handlovej – Horná Štubňa – (Vrútky) (trať 145)

  • Vlaky kategórie Os medzi Vrútkami, Hornou Štubňou a Prievidzou, ktoré sú vedené každé dve hodiny, pôjdu po novom o desať minút skôr.
  • Ovplyvnili ich zmeny odchodov a príchodov rýchlikov premávajúcich medzi Zvolenom a Vrútkami.
  • Prioritou bolo zväčšiť čas na prestup vo Vrútkach medzi expresmi, ktoré chodia z Bratislavy do Košíc a späť, a rýchlikmi z Vrútok do Zvolena tak, aby bol spoľahlivejší.
  • V stanici Prievidza dôjde v tejto súvislosti k zmene prípojovosti na vlaky R.
  • Prípoje budú po novom zabezpečované v smere na Bratislavu. (Doteraz bol zabezpečený prípoj do Hornej Štubne a Vrútok z rýchlika, ktorý ide opačným smerom. Nie je možné technicky zabezpečiť prípoje na oba smery).

Večer a ráno sú výnimky. Cestujúci, ktorí pôjdu rýchlikom z Bratislavy do Prievidze, budú mať v Prievidzi o 22:15 prípoj na posledný osobný vlak 7536 do Handlovej. Ráno sú pri prvých dvoch vlakoch prípoje na vlaky kategórie Os do Topoľčian.


ZSSK v Trenčianskom samosprávnom kraji:

• zastavuje v 69 staniciach/zastávkach,

• prevádzkuje dopravu na 284 kilometroch železničných tratí.

Podľa oficiálnej webstránky ZSSK nedôjde na ostatných tratiach v Trenčianskom kraji k zásadným zmenám. Presné a aktuálne časy odchodov a príchodov a vlakov nájdete na tomto webe: Najväčší osobný železničný dopravca | ZSSK.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu