VIDEO: Veľká razia na Považí. V rukách policajtov skončilo 13 ľudí, medzi nimi aj muž známy z podsvetia


Foto: VIDEO: Veľká razia na Považí. V rukách policajtov skončilo 13 ľudí, medzi nimi aj muž známy z podsvetia
Galéria: 18 fotiek
Foto: Marián Michalko

Počas stredajšej policajnej razie skončilo v rukách mužov niekoľko ľudí. Jedným z nich je aj Rudolf Zúbek, ktorý bol v 90. rokoch spájaný s podsvetím na Považí a vtedajším mafiánskym bossom Jozefom Kucmerkom, prezývaným Ošo. Rudolf Zúbek si v minulosti dokonca odsedel trest za vraždu.

Podľa slov prokurátora Ronalda Kutiša bolo pri policajnej akcii zadržaných 14 osôb, jeden z nich sa toho času nachádza už vo výkone väzby v inej trestnej veci. Skupinu mali muži  zákona v hľadáčiku už niekoľko mesiacov.

Členovia skupiny čelia obvineniu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok jedov a prekurzorov a obchodovania s nimi. „Malo ísť o nákup a následný predaj dílerom, ktorí drogy mali predávať ďalej,“ upresnil prokurátor. Čo sa týka kupliarstva, je podľa  prokurátora už teraz vo vyšetrovacom spise  zadokumentovaných 58 žien, ktoré mali vykonávať takúto činnosť v prospech organizovanej skupiny.

Vo štvrtok krátko pred jedenástou hodinou dopoludnia privážali po zuby ozbrojení kukláči  13 zadržaných osôb, medzi ktorými boli aj 3 ženy na Okresný súd v Trenčíne. Tam sa rozhodovalo tom, či budú stíhaní na slobode, alebo väzobne. Rudolfa Zúbeka priviezli ako posledného. Ten sa hájil, že obvinenia ktorým čelí, nie sú pravdivé.



„Prevádzkoval som zariadenia poskytujúce erotické služby, môžete si to zistiť aj v registri živností.  Vždy som bol proti drogám a vždy som aj všetkých, čo robili pre mňa upozorňoval, že to je jediné, čoho sa nemôžu dotknúť a to sa ukáže aj z výpovedí,“ obhajoval sa spútaný R. Zúbek a rovnako sa vyjadril aj k obvineniam z kupliarstva.

„Je pravda, že tie baby začali prostituovať, pričom boli upozornené, že majú robiť len erotické masáže. Nachytali ich tam a na tom to je celé postavené. Žiaľ to sa nedalo ustriehnuť a kontrolovať, čo v tom byte robia,“ povedal na svoju obhajobu R. Zúbek.

Podľa hovorkyne policajného prezídia Denisy Bárdyovej, po dokázaní viny hrozí obvineným pre drogovú trestnú činnosť trest odňatia slobody v rozsahu 10 až 15 rokov a pre zločin kupliarstva sedem až 12 rokov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu