FOTO: Vianočné trhy v Trenčíne oživila nová atrakcia. Nasadnite a sledujte, čo sa bude diať


FOTO: Vianočné trhy v Trenčíne oživila nová atrakcia. Nasadnite a sledujte, čo sa bude diať
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Trenčín

Pri fontáne Marca Aurelia na Mierovom námestí v Trenčíne stojí od piatka 8. decembra biely anjelsky snežný bicykel. Keď naň nasadnete a šliapnete do pedálov, sledujte najbližší vianočný stromček, ktorý sa pri bicyklovaní rozsvieti. Anjelsky bicykel zostavil trenčiansky výtvarník Jozef Syrový, ktorý je známy svojou nápaditou tvorbou.

Keď sa mi podarí nejaké dielko a vidím, že ľuďom urobí radosť, mám pocit, akoby som vyhral. Videl som tento nápad v televízii asi pred dvoma rokmi, keď syn Petra Sagana oslavoval narodeniny,“ prezradil 80-ročný výtvarník na webe mesta.

Vianočný anjelsky bicykel však nie je jeho autorským námetom. „Nápad vznikol ešte pred rokom, keď sme premýšľali nad tým, ako oživiť vianočné trhy nejakou zaujímavou atrakciou,“ uviedla Katarína Martinková z Útvaru kultúrno-informačných služieb Mestského úradu v Trenčíne.


Výtvarník na zostrojenie anjelského bicykla použil starý bicykel, na ktorom kedysi jazdil jeho dnes už dospelý vnuk.

Druhý bicykel som mal ja a na tom sme sa vozili po svahu. Bol len s jednou lyžou, tento na námestí má tri. Stojan na trenažér som kúpil, dá sa na ňom nastaviť záťaž pri bicyklovaní. Snažili sme sa to urobiť primárne pre deti, ale môžu to vyskúšať aj dospelí,“ doplnil J. Syrový.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu