FOTO: Spadnutý strom uväznil niekoľko ľudí na ceste z Veľkej Javoriny. Vyslobodiť ich museli hasiči


FOTO: Spadnutý strom uväznil niekoľko ľudí na ceste z Veľkej Javoriny. Vyslobodiť ich museli hasiči
Galéria: 5 fotiek
Foto: archív DHZO Lubina - MD

V sobotu krátko po 18-tej hodine boli dobrovoľní hasiči z podjavorinskej obce privolaní na pomoc v súvislosti so spadnutým stromom na ceste na Veľkú Javorinu v mieste okolo chaty Kýčer. Ide o  prístupovú cestu na Veľkú Javorinu, ako aj Holubyho chatu, ktoré sú turistami a lyžiarmi veľmi vyhľadávané. Tí sa pre spadnutý strom nemohli dostať domov a uviazli na zasneženej ceste v nepriaznivom počasí.

„Spadnutý strom spôsobil vo veľmi nepriaznivom počasí mráz a husté padanie snehu, nemožnosť odchodu osobných motorových vozidiel z Veľkej Javoriny. Po prijatí správy, zvolaní a vystrojení sa, vykonali členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Lubina - Miškech Dedinka výjazd smerom na Veľkú Javorinu,“ upresnili dobrovoľní hasiči na svojich stránkach.

Ako hasiči ďalej uviedli, pri páde stromu cez cestu sa našťastie nikto nezranil a nedošlo ani ku škodám na majetku či osobných vozidlám, ktorým strom zahatal cestu na ceste z práce či výletu. „Pomocou ručných reťazových motorových píl sme spadnutý strom odstránili a uviaznutým vozidlám umožnili odchod z Veľkej Javoriny,“ dodali hasiči.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu