Ďalší stret človeka s medveďom na hornej Nitre. Padol pri tom aj výstrel


Foto: Ďalší stret človeka s medveďom na hornej Nitre. Padol pri tom aj výstrel Foto: ilustračné foto archív J.S.

Víkendová spoločná poľovačka v lesoch pri obci Kľačno sa v okamihu zvrtla na drámu. Na mieste zasahovala polícia ako aj Zásahový tím pre medveďa hnedého. Obec Kľačno na svojich stránkach uverejnila že počas poľovačky, došlo ku stretu človeka s našou najväčšou šelmou, pri ktorom padol aj výstrel.

Podľa svedkov sa celá udalosť odohrala v sobotu okolo10.00 hodiny dopoludnia. Poľovník spolu s pomocníkom mal zo svojho miesta zbadať medvedicu s mladými. Tá mala znenazdajky a napriek tomu, že medvieďatá boli v bezpečí, vyraziť proti poľovníkovi. Počas stretu sa poľovníkovi podarilo vystreliť, načo medvedica odbehla.

Poľovník vyviazol zo stretu s našou najväčšou šelmou takmer bez zranení. Strela však medvedicu zasiahla. Obec Kľačno preto apeluje na domácich ako aj turistov, aby boli pri prechádzke lesom obozretní, zranená šelma, ktorú sa nepodarilo dohľadať, môže byť pre ľudí nebezpečná.

 „Pri spoločnej poľovačke bol v sebaobrane postrelený medveď hnedý na hrebeni v časti medzi prvou a druhou dolinou za obcou Kľačno smerom na Vrícko. Tomuto miestu sa treba vyhnúť, a byť obozretný aj v iných častiach lesa katastra obce Kľačno,“ apelovala obec na občanov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu