V tomto úseku Vážskej cyklotrasy zvýšte opatrnosť, v dôsledku opráv tam vznikla prekážka


Foto: V tomto úseku Vážskej cyklotrasy zvýšte opatrnosť, v dôsledku opráv tam vznikla prekážka Foto: Facebook/Obec Veľké Bierovce

Počas jazdy či priechodu Vážskou cyklotrasou by ste mali venovať pozornosť aktuálnemu dopravnému značeniu, a to v úseku železného mosta v katastri obce Veľké Bierovce v okrese Trenčín. Obec v sobotu 18. novembra informovala o prekážke, ktorá tam vznikla kvôli miestnym opravám.

Táto prekážka vznikla ako technické riešenie v dôsledku opráv na I/9. V šere a po tme ju zbadáte na poslednú chvíľu. Je neosvetlená, nevyznačená (bez jediného reflexného prvku),“ uviedla obec v príspevku na sociálnej sieti.

Obec zároveň vysvetľuje, že dočasné značky sa niekoľko dní váľali po zemi (fúkal silný vietor), vtedy bola táto prekážka úplne neoznačená. Tento stav sa však môže zopakovať. Aj keď je toto riešenie dočasné, podľa dostupných informácií bude trvať dlhé mesiace.


Bežne sa pri takýchto riešeniach používajú napríklad vodiace dosky s výstražným osvetlením alebo iné prvky zvyšujúce bezpečnosť v danom úseku.

Považovali sme za dôležité o tom informovať všetkých užívateľov tohto úseku. Aj v našej obci máme tzv. celoročných cyklistov, ktorí sa denne prepravujú do práce na bicykli,“ uzatvára obec.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu