VIDEO: Trenčania, pozrite sa, ako vyzerá výstavba jedného z najmodernejších športovísk v krajine


Foto: VIDEO: Trenčania, pozrite sa, ako vyzerá výstavba jedného z najmodernejších športovísk v krajine
Galéria: 48 fotiek
Foto: tsk.sk

Župa v stredu 15. novembra informovala, že stavebné práce na hokejovej hale pre Hokejovú akadémiu v Trenčíne sú tesne pred dokončením. Zhotoviteľ by ich mal stihnúť do konca januára budúceho roka. Od posledného kontrolného dňa je vidieť obrovský pokrok, keďže rekonštrukcia haly je už dokončená na 70 percent.

Inžinierske siete, vrátane vzduchotechniky, sú všetky urobené, rovnako ako omietky. Na ľadových plochách je ešte potrebné zabetónovať vrch a čakáme na zapojenie zo strany ZSE do siete vysokého napätia, aby sme mohli dotiahnuť chladiaci systém,“ dodal trenčiansky župan Jaroslav Baška s tým, že systém chladenia bude využívať ekologické chladivo bez freónu.

Samotné zázemie haly prekračuje požiadavky, ktoré boli doteraz kladené na zimné štadióny, čím sa tento projekt radí k jedným z najmodernejších na Slovensku.

Fakturácia je niekde vo výške 10 800 000 eur, celkové náklady sa blížia k 16 miliónom eur. Predchádzajúca vláda nám zobrala dotáciu vo výške 3 milióny eur, budeme sa snažiť, aby nám tá terajšia tieto peniaze vrátila, pretože celú výstavbu zatiaľ ťaháme z vlastných a z úverových zdrojov,“ zdôraznil župan.


Riaditeľka Strednej športovej školy v Trenčíne Iveta Petríková Rosinová na webe župy prezradila, že záujem študentov škola eviduje od prvej chvíle, kedy výstavba začala. V minulom roku sa tam hlásilo 120 hokejistov, z čoho mohli zobrať približne 20.

Máme už nástrel využitia haly v rámci školských tréningov,“ uviedla s tým, že letnú prípravu by už žiaci mohli absolvovať v priestoroch zimného štadióna. Zatiaľ trénujú na iných ľadových plochách v meste.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu