Trenčania budú od pondelka bez plavárne. Čaká ju rozsiahla rekonštrukcia


Foto: Trenčania budú od pondelka bez plavárne. Čaká ju rozsiahla rekonštrukcia Foto: ilustračné foto archív mesto Trenčín

Od pondelka 20. novembra zostanú brány Mestskej krytej plavárne na Mládežníckej ulici v Trenčíne na niekoľko týždňov uzavreté. Ako mesto avizovalo pred pár týždňami, odstávka by mala trvať pravdepodobne tri týždne.

Trenčianska samospráva informovala, že dôvodom je rekonštrukcia kotolne.  „Z rozpočtu mesta je na ňu vyčlenených takmer 492 tisíc eur. Predpokladané ročné úspory, dosiahnuté touto rekonštrukciou, sú vyčíslené na približne 200 tisíc eur,“ uviedlo mesto na svojich stránkach.


Výmena kotlov bola podľa vyjadrenia mestauž nevyhnutná.  „Kotolňu je potrebné zrekonštruovať pre jej zlý technický stav a vysokú energetickú náročnosť. Vybudovaná bola v roku 2000. Časť kotlov je v súčasnosti v havarijnom stave a získať na ne náhradné diely je veľmi náročné,“ ozrejmilo mesto s tým, že nová, moderná kotolňa bude pozostávať z dvoch plynových a dvoch biomasových kotlov, tepelného čerpadla, nového merania a regulácie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu