Dubničania môžu skúšať nové garáže na bicykle. Zatiaľ zadarmo


Foto: Dubničania môžu skúšať nové garáže na bicykle. Zatiaľ zadarmo Foto: archív mesto Dubnica nad Váhom

Do polovice decembra budú môcť Dubničania vyskúšať nové garáže na bicykle úplne zadarmo. „Pomôžte nám funkčnosť nových garáží pre bicykle otestovať a o skúsenosť sa s nami podeľte prostredníctvom dotazníka,“ informovalo mesto na svojich stránkach s tým, že ide o bezplatnú testovaciu fázu, ktorú budú môcť obyvatelia mesta využiť do 15.12. 2023.

Samospráva ďalej uviedla, že v súčasnosti poskytujú mobilné parkovacie jednotky 14 „parkovacích miest“. Tie plánujú časom rozšíriť o ďalšie dve miesta. Podľa vyjadrenia mesta ide o pilotné modely, na základe ktorých samospráva  zisťuje, či by podobné riešenie pomohlo zlepšiť a podporiť bezpečnejšiu, udržateľnejšiu a pohodlnejšiu mikromobilitu v mestách.

„Garáž poskytuje riešenie nielen pre tých obyvateľov, ktorí hľadajú miesto a priestor na dlhodobé uskladnenie bicykla, ale aj pre tých, ktorí chcú dopravný prostriedok uschovať hoc iba na pár hodín,“ ozrejmilo mesto a jedným dychom dodalo, že uskladnenie bicykla v mobilných jednotkách je jednoduché a cyklistovi poskytuje väčšiu ochranu pred jeho odcudzením.

„Úschova bicykla do garáže je možná prostredníctvom naskenovania QR kódu umiestneného priamo na mobilných jednotkách. Na garážach sa zároveň nachádzajú aj konkrétne pokyny, ktoré sumarizujú, ako pri úschove postupovať. Mobilné jednotky cyklistom poskytujú dve možnosti úschovy – individuálne uskladnenie v samostatnej jednotke a uskladnenie pre viacero bicyklov v jednom prístrešku,“ doplnilo mesto.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu