Viete kedy zapnúť a kedy vypnúť hmlovky? Polícia vysvetľuje ako na správne svietenie na jeseň


Foto: Viete kedy zapnúť a kedy vypnúť hmlovky? Polícia vysvetľuje ako na správne svietenie na jeseň Foto: ilustračné foto archív pixabay

Jesenné počasie prináša so sebou nielen kratšie dni, ale aj sychravé, či daždivé počasie, ako aj hmly. To ide ruka v ruke so zníženou viditeľnosťou. Mnohí vodiči to riešia zapnutými svetlami do hmly. Viete ako správne svetlá do hmly používať? Polícia Slovenskej republiky na svojich stránkach vysvetľuje, ako na správne jesenné svietenie a kedy zapnúť a kedy vypnúť hmlovky.

„Hmlovky treba rozsvietiť za hmly, sneženia alebo hustého dažďa, kedy vodič nie je schopný bezpečne rozoznať iné vozidlá a musí náhle znížiť rýchlosť,“ upozorňuje polícia. „Ak je hmla naozaj hustá a za vami nevidíte v diaľke žiadne auto, až vtedy zapnite zadnú hmlovku, obzvlášť, ak idete pomalšie, tak predídete tomu, aby do vás niekto vo vysokej rýchlosti zozadu narazil,“ zdôraznila polícia.

Ako polícia ďalej uviedla, zadnú hmlovku je možné pokojne vypnúť, keď v spätnom zrkadle uvidia vodiči približujúce sa auto. Obzvlášť dôležité je to v  kolóne za sebou idúcich áut. Vtedy plne postačuje, aby malo hmlovku zapnuté posledné auto.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu