V ďalšej nemocnici v Trenčianskom kraji platí zákaz návštev


Foto: V ďalšej nemocnici v Trenčianskom kraji platí zákaz návštev Foto: archív Agel - Handlová

Po Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach, platí zákaz návštev aj v ďalšej hornonitrianskej nemocnici. „V Nemocnici AGEL Handlová začína od 6. novembra 2023 platiť zákaz návštev na všetkých lôžkových oddeleniach a tiež v Senior centre Svätej Kataríny,“ informovala nemocnica na svojich stránkach s tým, že potreba dočasného zákazu návštev vyplynula zo zhoršenej epidemiologickej situácie.

Ako upresnilo vedenie nemocnice dôvodom je zvýšený výskyt respiračných a chrípkových ochorení. „V prípade pacientov v terminálnom štádiu ochorenia, alebo z dôvodu návštevy kňaza, je možné po predošlej dohode s primárom oddelenia udeliť výnimku pri dodržaní všetkých epidemiologických opatrení. Možnosť zabezpečenia osobných potrieb pacientov je denne, kedy môžu príbuzní odovzdať veci službukonajúcemu personálu na oddelení,“ ozrejmila nemocnica.

Podľa Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky bolo v tohtoročnom 44. kalendárnom týždni hlásených 36 538 akútnych respiračných ochorení, čo je v porovnaní s predchádzajúcim týždňom pokles o 12,4 percenta. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Trnavskom kraji, najnižšia v Trenčianskom kraji.

Oproti minulému týždňu došlo podľa informácií uvedených na stránke Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky aj k poklesu chrípky a chrípke podobných ochorení. „V 44. kalendárnom týždni 2023 hlásených 3 600 ochorení. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť klesla o 8,9 percenta,“uviedol úrad na svojich stránkach s tým, že najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Trnavskom kraji, najnižšia v Bratislavskom kraji.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu