VIDEO: Nové oddelenie bojnickej nemocnice získava svoje kontúry. Dokončené bude neskôr, ako sa očakávalo


Foto: VIDEO: Nové oddelenie bojnickej nemocnice získava svoje kontúry. Dokončené bude neskôr, ako sa očakávalo
Galéria: 26 fotiek
Foto: tsk.sk

Práce na novom oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny v Nemocnici s poliklinikou Prievidza, ktorá sídli v Bojniciach, výrazne pokročili. Rekonštrukcia 60-ročnej budovy zdravotníckeho zariadenia však zhotoviteľovi priniesla viaceré komplikácie. Trenčianska župa o nich informovala vo štvrtok 2. novembra na svojom webe.

Zdravotnícke zariadenia majú prísnejšie normy nielen na elektroinštaláciu či samotné priestory, ale aj na vzduchotechniku, podhľady či povrchy. V podhľadoch máme veľa vzduchotechniky, preto sme znižovali existujúcu podlahu,“ uviedol výrobný riaditeľ trenčianskej spoločnosti Keraming, a. s., Viliam Králik.

Práve tieto práce si vyžiadali predĺženie termínu realizácie do začiatku februára budúceho roka. Okrem stavebnej časti, ktorá je v hodnote 4 miliónov eur s DPH sú súčasťou projektu aj technológie za ďalší 1 milión eur s DPH.

Trenčiansky župan Jaroslav Baška doplnil, že technológie sú už obstarané. Dobrou správou je aj to, že bojnická nemocnica ako jedna z mála nemocníc, získala financie z Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky. Investíciu župy chce nemocnica zo získaných financií preplatiť.


Toto áro bude veľkou pomocou pre pacientov v našom regióne, ktorí potrebujú intenzívnu starostlivosť,“ uzavrel riaditeľ nemocnice Peter Glatz.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu