Trenčanov čaká niekoľkotýždňová odstávka krytej plavárne


Foto: Trenčanov čaká niekoľkotýždňová odstávka krytej plavárne Foto: archív mesto Trenčín

Mesto Trenčín sa do konca tohto roka chystá rekonštruovať štyri kotolne – v budove Mestského hospodárstva a správy lesov na Soblahovskej ulici, na mestskom úrade, na Základnej škole Na dolinách a kotolňu na krytej plavárni.

Do modernizácie a výstavby nových kotolní mesto investuje vyše 1,14 milióna eur. Informovalo o tom mesto Trenčín na svojich stránkach. Samospráva ďalej uviedla, že počas prác bude nevyhnutná odstávka prevádzky krytej plavárne od 20. novembra 2023, pravdepodobne na 3 týždne.

„Kotolňu je potrebné zrekonštruovať pre jej zlý technický stav a vysokú energetickú náročnosť. Vybudovaná bola v roku 2000. Časť kotlov je v súčasnosti v havarijnom a v podstate nefunkčnom stave. Získať na ne náhradné diely je veľmi obtiažne.“ vysvetľuje mesto.

Ako mesto ďalej doplnilo, nová moderná kotolňa krytej plavárne bude pozostávať najmä z dvoch plynových a dvoch biomasových kotlov, tepelného čerpadla, nového merania a regulácie. „Z rozpočtu mesta je na ňu vyčlenených takmer 492 tisíc eur. Predpokladané ročné úspory dosiahnuté touto rekonštrukciou sú v nasledujúcom roku vyčíslené na približne 200 tisíc eur,“ uzavrelo mesto Trenčín.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu