Mladí Slováci s Ukrajincami pomohli pri dolapení zlodeja. Pátrala po ňom aj polícia


Foto: Mladí Slováci s Ukrajincami pomohli pri dolapení zlodeja. Pátrala po ňom aj polícia Foto: ilustračné foto archív pixabay

Bláznivá naháňačka zlodeja v Novom Meste nad Váhom. Kým mnohí dospelí by zavreli oči, tamojší tínedžeri neváhali a prenasledovali bezočivého páchateľa.

„Počas tohto týždňa došlo ku krádeži v miestnom parku, kedy mladistvý páchateľ z východného Slovenska vytrhol poškodenej žene kabelku a snažil sa ujsť. Videla to aj mládež vo veku do 18 rokov. Neváhali a začali po páchateľovi utekať,“ informovali na svojich stránkach novomestskí mestskí policajti s tým, že okrem novomestských tínedžerov sa na tomto podieľali aj deti z Ukrajiny.

Tí spoločne páchateľa prenasledovali až na Námestie Slobody, kde stretli mestských policajtov. „Policajtom povedali, čo sa stalo a označili zlodeja. Zlodej bol hliadkou po krátkom prenasledovaní zadržaný a následne odovzdaný príslušníkom Obvodného oddelenia Policajného zboru v Novom Meste nad Váhom,“ doplnila mestská polícia.

Ako mestskí policajti z Nového Mesta nad Váhom upresnili, po dolapení a stotožnení páchateľa bolo zistené, že po ňom bolo vyhlásené pátranie. Obrovský obdiv a vďaku od polície si zaslúžila obetavá mládež, ktorá nebola voči protiprávnemu konaniu ľahostajná.

„Rodičia, môžete byť hrdí na to, ako ste vychovali svoje deti, k odvahe a zodpovednosti. Nebáli sa a pomohli nielen nám, ale hlavne inému človeku. My vyslovujeme jedno veľké ďakujeme,“ odkázali mestskí policajti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu