V meste na Považí opäť nevyhodia peniaze do vzduchu, ale podporia zmysluplnejšiu vec


Foto: V meste na Považí opäť nevyhodia peniaze do vzduchu, ale podporia zmysluplnejšiu vec Foto: ilustračné foto archív pixabay

Primátor Považskej Bystrice Karol Janas na svojich stránkach priblížil plány na nasledujúci Silvester. Na tradičné oslavy môžu Považskobystričania zabudnúť. „Už po štvrtýkrát sme sa rozhodli zrušiť silvestrovské oslavy, ktoré bývajú tradične spojené s ohňostrojom pred mestským úradom. Podobne ako po minulé roky, financie určené na novoročný ohňostroj nevyletia do vzduchu, ale využijeme ich na nákup daru pre Nemocnicu s poliklinikou v Považskej Bystrici,“  informoval K. Janas na svojich stránkach.


Namiesto chvíľkového potešenia podporí považskobystrická radnica zmysluplnejšie veci. „Po dohode s riaditeľom Igorom Steinerom zakúpime infúzne pumpy pre detské oddelenie,“ ozrejmil primátor a jedným dychom dodal, že samozrejme tradičný detský Silvester na ľade s rozprávkovými maskotmi nebude chýbať.


Ako K. Janas zdôraznil, ich cieľom je, aby boli v tomto smere príkladom aj pre ostatných, a preto opäť spúšťajú výzvu „Nevyhadzujte peniaze do vzduchu“. „V našom meste máme nemocnicu, množstvo neziskových organizácií, občianskych združení, ktoré si zaslúžia pomoc, preto ak by ste chceli kúpiť ohňostroj, rozmyslite si to a venujte tieto financie na niečo zmysluplnejšie. Jednak spoločne pomôžeme prírode, zvieratkám a v neposlednom rade ľuďom,“ uviedol na záver považskobystrický primátor.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu